Suosittelemme

Data Group 11.01.2019
Jarkko Pippola, Yrittäjä, Data Group SataIT 10.12.2018
Mika Krankkala, Account Manager, Samsung 20.11.2018

Avainsanat

Jaa sisältö

Tiedoston voi ”poistaa" tallennusvälineeltä lukuisilla tavoilla

Silti moni tapa jättää tiedoston fyysisesti laitteeseen, jolloin se on vielä mahdollista palauttaa.

  1. Tiedoston siirtäminen roskakoriin ja roskakorin tyhjentäminen ainoastaan päivittää taulukon, joka viestii käyttöjärjestelmälle, että tiedosto on poistettu. Tiedosto jää edelleen samaan paikkaan, vaikka käyttäjä ei sitä itse enää näkisikään
  2. Kiintolevyn alustaminen merkitsee taulukoihin, että kaikki tiedostot ja kansiot on poistettu, mutta ne eivät poistu fyysisesti kiintolevyltä.
  3. Tietojen fyysistä ylikirjoittamista on vaikea varmistaa. Käyttäjä ei itse voi päättää milloin ja mihin tiedot kirjoitetaan, vaan järjestelmä tallentaa ne automaattisesti haluamaansa paikkaan. Tiedostojen hävitysohjelmistot voivat ylikirjoittaa yksittäisiä levyosioita ja tiedostoja, mutta eivät koko kiintolevyä.
  4. Tallennusvälineen rikkomisesta huolimatta tiedot ovat edelleen laitteessa ja ne voidaan palauttaa.
  5. Magnetointia käytettäessä on aina selvitettävä riittävän magneettikentän voimakkuus ja miten pitkään tallennusväline pitää altistaa magneettikentälle.

Hyvän ohjelmiston voi tunnistaa virallisen tahon myöntämästä sertifikaatista ja ylikirjoitusraporteista, joilla voidaan osoittaa jokaisen ylikirjoitustoimenpiteen jälkeen tietojen 100 % luotettava tuhoutuminen.

Käyttämällä tiedonhävitysohjelmiamme voit turvallisesti kierrättää laitteita yrityksesi sisällä tai myydä ne edelleen.

Hallintakonsolin avulla voidaan haluttaessa etätyhjentää samaan verkkoon kytkettyjä työasemia niin, ettei tarvitse mennä fyysisesti työaseman luokse käynnistämään tyhjennysprosessia. Auditointikelpoiset tiedonhävitysraportit tallennetaan keskitetysti hallintakonsoliin, josta niitä on helppo valvoa.

Lue lisää tästä!

Ibas Krollontrack 27.09.2017

Suosittelemme

Data Group 11.01.2019
Jarkko Pippola, Yrittäjä, Data Group SataIT 10.12.2018
Mika Krankkala, Account Manager, Samsung 20.11.2018

Avainsanat

Jaa sisältö