Raportointipalvelu - maksutapahtumien koontipalvelu.

Raportointipalvelu mahdollistaa yrityksen maksupäätteiden rahavirtojen tarkkailun keskitetysti.

Keskitetty hallinta tapahtuu palvelun tarjoaman asiakaskohtaisen Internet -sivuston kautta.

TCS-raportointipalvelu kerää maksupäätetapahtumia maksupäätteiltä asiakkaan määrittämiin ryhmiin ja lähettää ne kerran päivässä eteenpäin pankkiin. Pankin tilitykset näkyvät yrityksen tiliotteella ryhmäkohtaisesti. Tilityksille voidaan asettaa ryhmäkohtainen viite, joka helpottaa tilitysten kohdistamista taloushallinnon ohjelmistoissa.

Yritykselle riittää ainoastaan yksi maksupäätesopimus päätemäärästä riippumatta.

Tietoturva ja käytettävyys

TCS-raportointipalvelun tietoturva varmistetaan alan viimeisimmällä teknologialla. Palvelu on ulkopuolisen tietoturvatalon sertifioima ja se uusitaan vuosittain.

Käytettävyys sekä toimintavarmuus ovat yrityksen rahaliikennettä käsiteltäessä tietoturvan ohella yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Korkean käytettävyyden ensimmäinen lähtökohta on, että asiakastiloissa tai asiakkaan vastuulla ei ole mitään palveluun liittyviä komponentteja, vaan kaikki järjestelmät sijaitsevat ammattimaisen valvonnan ja ylläpidon alaisessa ympäristössä. Verifone valvoo 24/7 palvelun toimintaa automaattisella hälytysjärjestelmällä, joka perustuu todellisen rahaliikenteen seurantaan. Maksupäätteen lähettämät korttimaksutapahtumat taltioidaan salattuna aina fyysisesti useaan eri paikkaan, joten mahdollisuus menettää tietoja on minimoitu.

Palvelun käyttöön tarkoitetut asiakaskohtaiset internetsivut on salattu vastaavalla menetelmällä kuin suomalaiset verkkopankit. Asiakkaan internetselaimen ja palvelun välinen liikenne on salattu (https) ja käyttäjän tunnistus hoidetaan kolminkertaisella tunnistuksella (käyttäjätunnus, kiinteä salasana ja vaihtuva salasana).

TCS-raportointipalvelu on PCI-hyväksytty ja toimii ainoastaan yhdessä Point SSL -reitityspalvelun kanssa. Palveluun liitettävät maksupäätteet ovat aina PCI PED -hyväksyttyjä ja EMV-sertifioituja.

Verifone raportoinnin ominaisuuksia

**Rahaliikenteen seuranta**

Yrityksen maksupäätteiden rahaliikenteen seurantaan tarvitaan internetyhteys ja internetselain (esim. Microsoft Internet Explorer tai Mozilla Firefox). Verifone raportointipalvelun kautta voidaan muun muassa seurata yrityksen kokonaismyyntiä, toimipaikkakohtaista myyntiä sekä päätekohtaisia myyntitapahtumia. Raporteissa voidaan myös laskea korttitapahtumista perittävä provisio. Verifone raportointipalvelun näyttää myös korttimaksutapahtumat, jotka pankki on hylännyt .

**Yksittäisen myyntitapahtuman hakeminen**

Point raportointipalvelun sisältää ominaisuuksia, joilla yritys pystyy helposti hakemaan yksittäistä myyntitapahtumaa tai erää tietystä maksupäätteestä. Hakumahdollisuuksina ovat mm. korttinumero, maksupäätteen sarjanumero tai pankkilähetyksessä käytetty viitenumero.

**Raportointi**

Verifone raportointipalvelu tarjoaa asiakkaalle kuukausi- ja päivätason raportit. Tilannetta voi tarkastella koko yrityksen tai yrityksen toimipaikkatasolla. Raportteihin on mahdollisuus laskea luottokorttiyhtiöiden veloittama provisio.

**Viitteet**

Verifone raportoinnissa voidaan asettaa käyttöön viitenumero, joka näkyy asiakkaan tiliotteella, kun pankki tai luottolaitos tilittää korttimaksut. Tämä helpottaa maksuliikenteen täsmäyttämistä esimerkiksi taloushallinnon ohjelmistoissa.

**Maksupäätteiden hallinta**

Maksupäätteet on yksilöity sarjanumerolla, mutta niille voi antaa myös yksilölliset selkokieliset nimet. Yksilöllinen sarjanumero löytyy jokaisen maksupäätteen pohjassa olevasta tarrasta. Palvelun kautta voi myös seurata, että kaikki palveluun liitetyt maksupäätteet lähettävät päivän aikana kerätyt korttimaksut Verifone raportointipalveluun. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun käytössä on paljon kannettavia maksupäätteitä, jotka voivat mennä akun lataustason laskettua virransäästötilaan, ennen automaattista tapahtumien lähetystä.

**Reaaliaikainen maksutapahtuma**

Verifone raportointipalvelu mahdollistaa reaaliaikaisen maksutapahtuman tekemisen. Maksupäätteellä tehty tapahtuma lähetetään automaattisesti Verifone raportointipalveluun, pois maksupäätteen muistilta.